INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vasluiul găzduiește a doua ediție a Cupei Primăverii la automodelism

Vasluiul găzduiește a doua ediție a Cupei Primăverii la automodelism

Astăzi și mâine, Centrul Multifuncțional pentru activități culturale și extrașcolare găzduiește Campionatul Național de Automodele de juniori mici 8-12 ani, dotat cu Cupa Primăverii.

Competiția se află la a doua ediție și se derulează la clasele de concurs 1/12 track și 1/10 track GT. Tot în cadrul acestui eveniment se organizează probe de concurs și pentru juniori mari, 12-18 ani, și pentru seniori.

La momentul inaugural a participat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, însoțit de consilieri locali și județeni.

Adevărații actori sunteți dumneavoastră, cei care participați efectiv la acest concurs. Rolul nostru e de a asigura prin programul de finanțare nerambursabilă sumele necesare pentru organizare. Însă, rolul major îl joacă acești minunați copii, veniți din țară și din Vaslui. Sper să fie mulțumiți de condițiile de organizare, iar cu timpul vom face ca aceste condiții să fie și mai bune. Mulțumim tuturor celor care i-au instruit și sunt prezenți aici și le urez succes. De asemenea, avem rugămintea ca atunci când aud de competițiile organizate la Vaslui, dacă au disponibilitate, să vină cu drag la noi”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Întrecerile de la Vaslui deschid practic sezonul competițional la automodelism.

Ne simțim foarte bine aici, la Vaslui. De aceea ne aflăm în număr destul de mare. Din fericire, Vasluiul va fi anul acesta gazda mai multor competiții de nivel național. O să aibă puțin de tras, dar vom veni de fiecare dată cu plăcere la Vaslui, pentru că de fiecare dată am fost bine primiți și în condiții cu totul deosebite”, a spus Cristian Necula, coordonatorul echipajului de la Pucioasa și președintele secției de automodele din cadrul Federației Române de Modelism.

La Vaslui sunt prezente în competiție trei echipaje din București, precum și echipaje din Pucioasa (Dâmbovița), Slobozia (Ialomița), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Miercurea Ciuc (Harghita) și Vaslui.

Se spune că automodelismul aparține lumii masculine, dar nu este așa. Am crescut cu această lume. Am avut băiatul pasionat de automodelism și știu ce înseamnă acest sport, care sunt costurile pentru materialele sportive și de organizare. Vă doresc vânt la motor și să aveți succes în tot ceea ce faceți”, a spus Cristiana Botan, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prezentă la festivitatea de deschidere.

Organizatorii competiției sunt Federația Română de Modelism, Primăria Municipiului Vaslui, Consiliul Local Vaslui, Consiliul Județean Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, având ca partener Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *