INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vladimir Putin a anunțat cât costă viața unui soldat rus ucis în Ucraina: ”Familia va primi 7 milioane de ruble!”

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi ”neonaziştii” ucraineni că folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei, dar a susţinut că aceasta se desfăşoară ”conform planului”, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Participând la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a apreciat că soldaţii ruşi dau dovadă de eroism în ofensiva împotriva Ucrainei şi a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă.

Mai mult, el a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile. Potrivit lui Putin, studenţi străini sunt de asemenea ţinuţi practic ostatici în Ucraina.

Cu toate acestea, ”operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută, când a acuzat ”abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor Moscovei privind crearea unei noi arhitecturi de securitate în Europa.

De asemenea, Vladimir Putin a anunțat familiile soldaților ruși uciși în Ucraina că vor primi compensații financiare.

”Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble (n.r.: adică aproximativ 53.000 de euro), plus compensații lunare”, a declarat Putin.

Vladimir Putin a anunțat joi seară că guvernul va recompensa familia fiecărui soldat mort în Ucraina cu 7 milioane de ruble (circa 58.000 de euro astăzi – n.red.)

Experţii militari occidentali au remarcat că invazia rusească este îngreunată de rezistenţa peste aşteptări a trupelor ucrainene – aprovizionate şi cu armament defensiv occidental, în special rachete antitanc şi antiaeriene -, precum şi de dificultăţi logistice de care se lovesc trupele ruse, care în plus stau prost şi cu motivaţia pentru luptă.

Deşi a cucerit teritorii în ofensiva lansată pe mai multe fronturi, armata rusă nu controlează încă niciun oraş major din Ucraina, probabil doar cu excepţia oraşului Herson, iar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev nu a fost lansat, deşi trupele ruse sunt în apropierea oraşului pe care, consideră unii analişti, ar încerca mai degrabă să-l încercuiască decât să-l atace direct, în timp ce continuă raidurile cu rachete.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *