INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

Astăzi este zi de sărbătoare pentru cadrele medicale, care în fiecare an, pe 7 aprilie, marchează Ziua mondială a sănătăţii.

”Este un prilej de a transmite tuturor cadrelor medicale din județ felicitări pentru profesionalismul de care dau dovadă zi de zi. Consiliul Județean Vaslui se implică activ în buna desfășurare a activității Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, dar și a celor două centre medico-sociale de la Băcești și Codăești. În prezent avem în derulare ample proiecte de modernizare a infrastructurii sanitare, dar și pentru achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, care să ducă la creşterea calităţii actului medical, prevenirea şi reducerea îmbolnăvirilor, îmbunătăţirea calității vieții.

La zi aniversară, vă doresc să aveţi parte de multe bucurii și împliniri, atât în plan profesional, cât şi în cel personal. Un sincer LA MULŢI ANI!”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În 2022, tema marcării zilei este „Our planet, our health”. În mijlocul pandemiei cu noul coronavirus, a unei planete poluate, a bolilor în creştere precum cancerul, astmul, bolile de inimă, cu prilejul acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor urgente necesare pentru a menţine oamenii şi planeta sănătoşi şi pentru a promova o mişcare de creare a societăţilor, concentrată pe bunăstare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *