INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Alegerea unei perechi de ochelari de soare femei in functie de fizionomia fetei

ochelari de soare femei

Perechea de ochelari de soare femei potrivita trebuie aleasa in functie de personalitatea fiecarei femei, de fizionomia fetei, dar si de stilul pe care doreste sa il abordeze. Unele perechi de ochelari sunt special concepute pentru tinutele casual, altele pentru tinute elegante sau chiar pentru outfit-uri sport. Alegerea ochelarilor in functie de forma fetei, va poate pune in lumina trasaturile sau va poate evidentia unele imperfectiuni. Iata cum ar trebui ales acest accesoriu, luand in calcul criteriul de fizionomie:

  1. Fata patrata. Unghiurile ascutite ale maxilarului si barbia pronuntata sunt cateva caracteristici ale acestui tip de fizionomie. Pentru a nu duce la extrem aceste trasaturi si pentru a crea un echilibru, o pereche de ochelari de soare femei cu rame rotunde sau ovale este alegerea potrivita. In ceea ce priveste nuanta ramelor, puteti indrazi in acest sens cu nuante vii sau diverse modele cu imprimeu.
  2. Fata in forma de inima. Caracteristicile principale sunt barbia ascutita si pometi rotunzi, plini. Ideale pentru acest format al fetei sunt perechile de ochelari de tipul „cat eye” pentru ca vor alungi zona superioara a fetei.
  3. Fata rotunda. Foarte important in alegerea perechii de ochelari perfecte este sa creati un echilibru dintre accesoriu si fizionomia fetei. In cazul persoanelor cu forma fetei rotunda, indicat este sa nu opteze pentru ochelari cu lentila rotunda. Se va crea o impresie de „rotund” dusa la extrem cu o astfel de pereche de ochelari si aspectul nu va fi nici pe departe unul placut. Ochelarii de soare dreptunghiulari de mici dimensiuni sau cei supra-dimensionati se potrivesc foarte bine pe aceasta forma.

Cand pot purta ochelari de soare femei?

Ochelarii de soare sunt un accesoriu cu rol estetic, dar si oftalmologic. Atat timp cat alegeti perechea potrivita de ochelari de soare femei, protectia in fata razelor soarelui va fi desavarsita. Senzatia de ochi uscati sau obositi nu va mai fi prezenta la finalul unei zile in care ati avut parte de o expunere prelungita la soare.

Soarele este prezent pe cer pe tot parcursul anului. In unele momente este ascuns sub nori, intensitatea razelor este mai slaba sau mai puternica, iar caldura emanata difera in functie de sezon. Cel mai des, acest accesoriu este purtat vara cand razele soarelui, stralucirea si caldura sunt la cea mai mare intensitate.

Din punct de vedere oftalmologic, insa, soarele este nociv in oricare moment. Razele soarelui ajung pe pamant sub doua forme: raze verticale si raze orizontale. Daca de cele verticale ne poate feri aproape orice pereche de ochelari de soare, pentru a va asigura o protectie completa si in fata celor orizontale, veti avea nevoie de o pereche mai calitativa.

Iarna este foarte des intalnita aceasta lumina orizontala. Razele soarelui se reflecta pe suprafete lucioase, precum este cazul zapezii si ajung in globul ocular sub forma unei lumini foarte puternice si deranjante. Deseori, aceasta experienta creaza senzatia de orbire temporara, atat de neplacuta si daunatoare pentru intreg globul ocular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *