INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Au venit sentințele în dosarul Colectiv. Primarul Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Dosarul Colectiv

După 6 ani avem o decizie finală în Dosarul Colectiv. Un proces ale cărui sentințe le-am așteptat și care în anii aceștia ne-au mai răpit din speranța că lucrurile pot funcționa în România. O decizie amară care ar fi trebuit să aducă eliberare. Un proces care a durat parcă cât o viață și care sperăm să-i facă pe funcționarii publici să se gândească mai bine înainte de a da avize cu încălcarea legii.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu. El nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani. În același dosar au fost condamnați la închisoare cei trei patroni ai clubului:

  • George Alin Anastasescu: 11 ani si 8 luni
  • Costin Mincu: 8 ani închisoare
  • Paul Gancea: 6 ani și 4 luni
  • Pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni
  • Pirotehnistul Marian Moise – 6 ani și 10 luni

Instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv, care vor fi plătite în solidar de Primăria Sector 4, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Dealu Spirii”, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL, patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și de pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

sursa: Reset

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *