INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Două noi apeluri lansate prin PNRR

Două noi apeluri lansate prin PNRR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: ”Ne bucurăm să vă anunțăm că procesul de implementare al PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) înregistrează progrese importante.”

Ministerul Energiei – România a transmis miercuri, 11 mai, în consultare publică documentele privind accesarea fondurilor pentru producție de baterii, panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare. Concret, au fost lansate documentele pentru Schema de ajutor de stat și Ghidul Specific aferente „Măsurii de investiții I.4 – Lanț industrial de producție și/sau asamblare și/sau reciclare a bateriilor, a celulelor și panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare) și noi capacități de stocare a energiei electrice, de minimum 480 MWh, până la data de 31 decembrie 2025.

Astfel, lanţul valoric industrial al bateriilor va atinge o capacitate anuală totală de fabricaţie şi asamblare de cel puţin 2 GW, în timp ce lanţul valoric industrial al celulelor şi panourilor fotovoltaice va atinge o capacitate anuală totală de cel puţin 200 MW până la 31 decembrie 2025.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lansează de luni, 16 mai, Fondul Local, prin care se pot accesa 2,73 miliarde de euro. Este a doua rundă de finanțare prin PNRR dedicată autorităților publice, după Valul Renovării, cu un buget de circa 5,5 miliarde euro, lansat la 1 aprilie 2022.

Avem stabilite ţinte ambiţioase pentru transformarea României prin fonduri europene, tocmai de aceea salutăm aceste progrese înregistrate de colegii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *