INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Biserică nouă la Satu Nou, comuna Muntenii de Sus

Biserică nouă la Satu Nou, comuna Muntenii de Sus

Sute de credincioși au participat astăzi la sfințirea bisericii din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La final, PS Ignatie i-a oferit părintelui paroh Vasile Buruiană, în semn de prețuire pentru întreaga activitate pastorală, distincția mitropolitană „Crucea moldavă” – transmisă, la propunerea sa, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

„A fost un eveniment istoric pentru comunitatea din Satu Nou. După aproape 70 de ani, localnicii au o biserică nouă. Cea veche a fost demolată, pe fondul degradării întregului lăcaș și a imposibilității de a fi efectuate intervenții de consolidare. După șase ani de muncă, părintele paroh Vasile Buruiană, cu sprijinul enoriașilor, a reușit să finalizeze lucrările și să asistăm astăzi la slujba de sfințire a sfântului lăcaș”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la momentul sfințirii.

Preasfinția Sa Ignatie, Episcopul Hușilor i-a oferit părintelui consilier patriarhal Vasilică Marius Buruiană distincția eparhială „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și crucea eparhială, iar tuturor celor care s-au implicat în ridicarea locașului de cult, diplome de ctitor și distincții de vrednicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *