INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vasluiul va găzdui un Festival Medieval

Vasluiul va găzdui un Festival Medieval

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui organizează în perioada 20-22 octombrie Festivalul Medieval „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală”.

Evenimentul va cuprinde o Paradă a costumelor de epocă, spectacole de teatru, dans și muzică medievală, ateliere meșteșugărești medievale și o reconstituire istorică de luptă medievală.

„Acest festival este complex, are foarte multe ateliere, concerte, demonstrații de foc. Spunem noi că este un festival care însumează mai multe activități pe placul celor care vor veni să le vadă, să asculte, să participe la atelierele noastre. Locațiile de desfășurare sunt centrul civic și la Curțile Domnești, care au o semnificație aparte în peisajul vasluian”, a precizat Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Evenimentul face parte din programul activităților culturale comune transfrontaliere ale proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România/Republica Moldova 2014-2020.

„Este un festival la prima ediție, care intră în panoplia culturală a evenimentelor pe care Consiliul Județean Vaslui, alături de instituțiile pe care le are în subordine, încearcă să le pună la dispoziția cetățenilor județului Vaslui. Acele parteneriate pe care Consiliul Județean Vaslui le are cu raioane din Republica Moldova dă roade și pe partea de finanțarea europeană dacă luăm în calcul aceste proiecte transfrontaliere. Este un proiect care s-a întins, dar din motive obiective și sperăm să-l ducem la final cu succes, pentru ca bugetul următor să continuăm alte proiecte transfrontaliere”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Obiectivul general al proiectului este conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului Vaslui și al Raionului Soroca, prin restaurarea monumentelor reprezentative situate în cele două regiuni și prin organizarea de evenimente comune transfrontaliere – menite să întărească identitatea culturală locală specifică și dialogul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *