INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ce este important sa iei in considerare inainte sa ii cumperi copilului tau o masinuta electrica

Pe langa faptul ca le ofera foarte mult entuziasm, masinutele electrice ii ajuta pe copii sa isi dezvolte diferite abilitati motorii si cognitive. Cand conduc o masinuta electrica, copiii se simt mai liberi, independenti si mai puternici , pentru ca li se incredinteaza o jucarie suficient de mare pentru statura lor si se pot deplasa cu aceasta oriunde isi doresc.

Cu toate acestea, inainte de a achizitiona o asemenea jucarie pe patru roti, trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante.

​Varsta si marimea copilului

Exista multe masinute electrice disponibile pe piata, fiecare cu caracteristicile sale proprii. Asadar, cum poti face o alegere corecta? Ei bine, inainte de toate, trebuie sa tii cont de varsta si de marimea copilului tau. Iata cateva sfaturi:

Nu pune niciodata un copil mic intr-o masina electrica fara telecomanda, care nu poate fi condusa decat cu ajutorul volanului, deoarece inca nu a dezvoltat abilitatile motorii necesare pentru a controla o masina de genul acesta. Pe de alta parte, nu oferi unui copil mare o masina conceputa pentru copii mici, deoarece aceasta nu ar fi stimulanta pentru ei.

Asigura-te ca micutul tau se potriveste fizic in interiorul vehiculului. Daca este posibil, alege o masinuta care poate fi ajustata in asa fel incat sa se potriveasca perfect staturii copilului tau.

​Bateria masinii

Masinile electrice pentru copii au baterii de tensiuni diferite. Iar capacitatea bateriei a unei masini electrice iti poate spune cat de repede poate merge, in cat timp va ramane fara energie, cat de multa greutate poate suporta si pe ce fel de teren poate circula. De regula, la masinutele electrice, fiecare baterie este recomandata doar pentru o anumita grupa de varsta:

  • Masinutele electrice cu baterii de 6V sunt recomandate copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 4 ani. Acestea pot atinge o viteza maxima de 3mph si sunt potrivite pentru suprafete netede. Cele mai populare masini cu o astfel de baterie sunt Cabrio AA4.
  • Masinutele de 12V sunt concepute pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani si pot atinge o viteza de 5 mph. Acestea sunt construite pentru a fi utilizate atat pe suprafete netede, cat si pe iarba. In categoria de masinute de 12V vei gasi diferite marci, cel mai adesea mercedes, audi sau ford copii.
  • Vehiculele de 24V sunt potrivite pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani. Pot atinge 6 mph si se remarca prin faptul ca pot urca la deal cu usurinta. O optiune grozava din aceasta categorie de masini ar fi UTV 4×4 Buggy S2588 New Face Lift, Military.
  • Masinile electrice de 36V sunt destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani si pot merge foarte repede, chiar si cu 15 mph.
  • In cele din urma, masinile electrice de 48V sunt cele mai rapide, acestea atingand o viteza de 18 mph. Sunt destinate doar copiilor cu varsta de peste 10 ani.

​Siguranta

Siguranta este, de obicei, principala preocupare a parintilor atunci cand vine vorba de masinile electrice. Cand cumperi o asemenea jucarie pentru micutul tau, ar trebui sa iei in calcul eventualele riscuri, cum ar fi caderea, lovirea barierelor si bascularea. De aceea, recomandat ar fi ca, pe langa masinuta, sa cumperi o casca de protectie, genunchiere si cotiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *