INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Centrul Vasluiului transformat într-o adevărată Grădină Botanică

Centrul Vasluiului transformat într-o adevărată Grădină Botanică

Timp de trei zile, în perioada 17-19 mai, în Centrul Civic al Municipiului Vaslui, se desfășoară „Serbarea florilor”, eveniment ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

34 de producători în domeniul horticol și 6 instituții publice din țară și R. Moldova participă la ediția din acest an, manifestarea expozițională reprezintând o oportunitate pentru producători în vederea promovării și comercializării produselor și serviciilor.

„Este un eveniment pe care Primăria municipiului Vaslui l-a adus la un nivel de excelență și îi felicităm pentru asta, atât pe domnul Lucian Braniște, viceprimarul Vasluiului, cât și pe domnul primar Vasile Pavăl. Este foarte frumos, o manifestare de la care toată lumea are de câștigat, atât producătorii, cât și vasluienii care doresc să achiziționeze flori și material dendrologic. Sper ca de la an la an să ridicăm standardul acestei manifestări”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Noutatea acestui an o constituie prezența, în acest spațiu expozițional, a reprezentanților orașului Chișinău și comunei Purcari, raionul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, alături de Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, primăriile din Iași și Bârlad și Direcția Silvică Vaslui.

„Este o ediție reușită, cu expozanți de calitate. An de an aducem în fața vasluienilor adevărați creatori de peisagistică. Este o imagine care încântă ochiul, iar vasluienii și nu numai se vor bucura de trei zile pline de culoare și frumusețe”, a spus viceprimarul Lucian Braniște.

Pe lângă muşcate, cactuşi, flori de piatră sau aloe vera, producătorii au venit la târg cu rozmarin, busuioc italian sau mentă cu aromă de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *