INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Comuna Muntenii de Jos a fost în sărbătoare

Comuna Muntenii de Jos a fost în sărbătoare

Autoritățile din comuna Muntenii de Jos au organizat o nouă ediție a Zilei Comunei. Sărbătoarea a început cu o întâlnire a fiilor satului la Centrul Cultural „Podul Înalt”, unde a fost organizat un simpozion legat de istoria locală.

Am spus și celor prezenți la întâlnirea tinerilor ortodocși din Parcul Copou faptul că am ajuns la o concluzie dezamăgitoare, după ce am citit mai multe cărți ca să văd dacă ideile mele în lumea în care trăiesc eu mai coincid cu ale celor care tot timpul se ocupă în mod profesionist de treaba aceasta. E o lume complicată, generată de crize de tot felul, o lume în care domină tot ce e mai rău pentru om. Cred că acestei lumi trebuie să-i opunem ceva, prin ceea ce facem aici, la Muntenii de Jos, la Mareșalul Prezan, la Hoceni, la Buda, unde am omagiat una dintre primele trei femei primar din România. Lucrurile acestea sunt elementele esențiale ale vieții noastre, care contrabalansează ceea ce am spus mai devreme, senzația aceasta de dezordine din lumea de astăzi. Cu toții trebuie să contribuim la acest lucruri, fiindcă zilele acestea ale satelor nu sunt doar un prilej de a petrece, ci au un caracter pronunțat cultural. Ne întâlnim pentru a socializa, pentru a vedea care este starea oamenilor, ne întâlnim pentru a vedea care este starea comunităților, să transmitem niște mesaje generațiilor care se formează acum și bine ar fi să urmeze exemplele bune”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ziua comunei Muntenii de Jos a continuat cu un spectacol artistic, invitați fiind soliștii Mihaela Gurău, Adriana Ochișanu, Mario, Nadia Duluman, Cosmina Adam și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *