INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

De ce este util să participi la un curs Lamaze?

De ce este util să participi la un curs Lamaze

Această metodă a apărut atunci când în 1951, Dr. Fernand Lamaze a încorporat în prezența livrărilor sale unele tehnici pe care le cunoscuse în Rusia. Aceste tehnici au constat în principal din cursuri de naștere, tehnici de respirație și relaxare, astfel încât femeia este învățată să răspundă la stimulii nașterii (în principal durere) cu răspunsuri concrete (relaxare), deci este cunoscută și sub numele de „metodă psihoprofilactică”. Sprijinul emoțional constant din partea părinților și a asistentelor special instruite sunt, de asemenea, pilonii acestei metode.

Pentru o experiență a nașterii mai frumoasă

Un curs Lamaze poate fi util celor care sunt însărcinate și doresc să aibă o experiență sigură și satisfăcătoare. Aceste cursuri vor învăța viitoarea mamă despre travaliu, alăptare, îngrijirea sugarului și multe altele. Cursurile Lamaze pot fi foarte utile pentru viitoarele mame, fiind concepute cu intenția de a pregăti mamele pentru experiența nașterii și pentru a gestiona durerea.

Unele cursuri Lamaze se bazează pe o anumită filozofie, de exemplu, nașterea naturală, în timp ce altele sunt mai relaxate și se concentrează pe tehnicile de respirație. De asemenea, cursul le poate învăța pe proaspătele mămici cum să își îngrijească nou-născuții cu succes și cu încredere, astfel încât acestea să fie pregătite pentru orice se poate întâmpla după nașterea copilului.

Nașterea este un moment frumos și important. Este, de asemenea, o experiență copleșitoare. În calitate de viitor părinte, vrei să faci tot ce poți pentru a te pregăti pentru sosirea copilului tău. Un curs Lamaze vă va oferi cunoștințele practice și abilitățile necesare înainte, în timpul și după naștere pentru a asigura sosirea în siguranță a bebelușului dumneavoastră.

Gestionarea durerilor apărute în timpul travaliului

Aceste cursuri vă vor învăța cum să utilizați tehnicile de respirație în timpul travaliului și vă vor oferi informații despre la ce să vă așteptați în timpul nașterii și după. De asemenea, vi se oferă posibilitatea de a vă întâlni cu alte cupluri care se află în propriile lor călătorii în calitate de părinte. Aceasta poate fi o modalitate excelentă pentru părinți, de a găsi sprijin în călătoria lor parentală!

Cursul Lamaze oferă mai multă încredere femeilor

Un curs Lamaze te poate face mai încrezător în capacitatea ta de a avea o naștere în siguranță. Tehnicile predate în aceste cursuri pot fi aplicate în timpul travaliului, atunci când aveți cea mai mare nevoie de ele. De asemenea, vă ajută să înțelegeți ce tip de durere este normală și cum să o gestionați. Cursul Lamaze are o serie de beneficii. Este o combinație de tehnici de respirație și relaxare, include și educație la naștere și oferă suport emoțional în timpul travaliului și al nașterii. Se învață informații valoroase, cum ar fi procesul de naștere, diferite tehnici de gestionare a durerii, schimbarea pozițiilor în timpul travaliului. De asemenea, oferă cunoștințele despre beneficiile alăptării, ceea ce trebuie și nu trebuie făcut în legătură cu îngrijirea copilului, evitând complicații precum depresia postpartum. Și, de asemenea, în cadrul cursului se oferă sfaturi suplimentare privind recuperarea fizică după naștere.

Sarcina poate fi o experiență minunată, dar vine și cu provocările ei. Participarea la un curs de formare Lamaze te va ajuta să te pregătești pentru ceea ce urmează și va face călătoria mai ușoară atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *