INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului a avut loc la Arad

Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului a avut loc la Arad

În perioada 9-12 mai 2024, Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad a găzduit etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului. La eveniment au participat elevi de liceu din 29 de județe ale țării, demonstrându-și cunoștințele și abilitățile în domeniul științelor.

Județul Vaslui a fost reprezentat de Cruceanu Bianca Elena, elevă în clasa a XI-a la profilul științe ale naturii de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad. Bianca a fost însoțită de profesorul Tilibașa Aura, de la aceeași unitate școlară.

În cadrul competiției, elevii au susținut două probe: una teoretică și una practică/experimentală, fiecare având o durată de trei ore. Fiecare probă a inclus câte patru subiecte, unul pentru fiecare disciplină de concurs: biologie, chimie, fizică și geografie.

Cruceanu Bianca Elena a obținut Premiul Special oferit de Societatea de Geografie din România, pentru performanțele remarcabile obținute la cele două probe de concurs. La pregătirea sa au contribuit profesorii: Cristina Oprea (geografie), Angheluță Cătălin (fizică, la clasă și la CEX), Angheluță Ecaterina (fizică, la CEX), Carata Cristina (biologie) și Tilibașa Aura (chimie).

Felicitări se îndreaptă către elevă pentru efortul și performanțele obținute, către profesorii îndrumători pentru dedicarea lor și, de asemenea, către organizatorii Olimpiadei pentru buna desfășurare a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *