INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

IAȘI-MADRID, zbor direct din luna decembrie

Aeroportul Internațional Iași

Aeroportul Internațional Iași anunță lansarea unei noi curse directe la finalul acestui an. Este vorba despre ruta Iași-Madrid (și retur), ce va fi operată de compania Wizz Air începând cu data de 2 decembrie 2021.

Ieșenii, și nu numai vor avea posibilitatea să călătorească spre și dinspre capitala Spaniei săptămânal, având disponibile câte două zboruri dus-întors în zilele de joi și duminică. Astfel, aeronava va decola de pe Aeroportul Iași la ora 06:10 și va ajunge la Madrid la ora 09:10. Pentru zborul retur, decolarea dinspre noua destinație este programată la ora 09:45, avionul Wizz Air urmând să sosească la Iași la ora locală 14:35. Biletele sunt deja disponibile pe site-ul companiei, www.wizzair.com, prețurile pornind de la 99 Ron/ segment de zbor.

Madrid este a doua destinație din Spania, operată pe Aeroportul Iași, de către compania Wizz Air, în prezent fiind realizate zboruri permanente și spre Barcelona.

„Vestea lansării unei noi curse Wizz Air, de pe Aeroportul Iași, este binevenită în contextul actual, Madrid fiind inclus în strategia de dezvoltare a portofoliului de rute. Capitala Spaniei este printre cele mai apreciate destinații turistice din Europa, precum și un important centru universitar, preferat de tinerii noștri, pentru continuarea studiilor. În plus, este locul unde muncesc foarte mulți concetățeni din regiunea Moldovei, noua rută aeriană fiind și un suport pentru reîntregirea familiilor. Nu în ultimul rând, o astfel de conexiune creează posibilitatea unor noi investiții străine în zona noastră, facilitând totodată schimburile culturale între cele două orașe. Suntem încrezători că Iași-Madrid va fi o rută profitabilă, dat fiind numărul foarte mare de solicitări venite din medii diverse și ținând cont că nicio altă companie nu mai operează acest zbor din Iași, așadar nu există concurență directă în momentul de față. Mulțumim companiei Wizz Air pentru încrederea acordată. Ne bucurăm că parteneriatul nostru este într-o continuă dezvoltare”, a spus Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

În prezent, compania low-cost Wizz Air operează pe Aeroportul Iași zboruri directe spre 20 de destinații externe: BARCELONA, BARI, BERGAMO, BILLUND, BIRMINGHAM, BOLOGNA, BRUXELLES (Charleroi), CATANIA, DORTMUND, EINDHOVEN, LARNACA (cursă sezonieră), LIVERPOOL, LONDRA (Luton), MADRID (din 2 decembrie 2021), PARIS (Beauvais), ROMA (Ciampino), SANTORINI (cursă sezonieră), TEL AVIV, TORINO, VENEȚIA (Treviso).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *