INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Lucrările de reabilitare a Sălii de sport de pe strada Nicolae Tonitza sunt în toi

Lucrările de reabilitare a Sălii de sport de pe strada Nicolae Tonitza sunt în toi

Se lucrează la demontarea pardoselilor din lemn, la decaparea pereților și s-au făcut săpături pentru identificarea stadiului de degradare a fundației.

Zilele următoare, vor sosi utilajele care vor demola o parte din zidurile clădirii, acestea urmând a fi reconstruite, conform proiectului.

”Odată cu modernizarea sălii de sport, readucem la viață toată această aripă neglijată și degradată a zonei Stadion. La câțiva metri distanță, pe locul zidurilor părăginite ale fostei centrale termice, se ridică în aceste momente Centrul de zi pentru bătrâni. Și tot în imediata apropiere, pe locul unui alt imobil părăsit, se construiește acum un nou corp pentru Grădinița nr. 5. Sunt proiecte la finalul cărora se vor bucura bârlădeni din diverse categorii de vârste”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul privind reabilitarea sălii de sport are o valoare de peste 10,8 milioane lei (fără TVA).

Clădirea va fi extinsă cu 624 mp, la final rezultând o amprentă la sol de 1.348 mp, și va fi formată, ca și acum, din parter și etaj.

Terenul de joc va avea dimensiunea de 20 x 40 mp (în loc de 15×29 mp, cât a avut).

Vor fi amenajate 184 de locuri pentru spectatori (180 la etaj și 4 la parter, pentru persoanele cu dizabilități), grupuri sanitare, săli de duș, cabinete medicale, vestiare.

Termenul de execuție este de 12 luni de la începerea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *