INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Mesajul domnului primar Dumitru Boroș pentru absolvenții Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu”

Dumitru Boros

”Ziua de astăzi ar fi trebuit să fie pentru mine un neprețuit prilej de întâlnire cu dumneavoastră, dragi elevi și distinse cadre didactice de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”.

Așteptam cu nerăbdare și cu emoție ora când aș fi vrut să mă încarc iarăși cu energie din spiritul proaspăt al etapei de viață pe care o trăiește absolventul de liceu. Din păcate, am fost nevoit să plec la Vaslui, pentru a ridica buletinele de vot pentru alegerile de duminică, prezența obligatorie a primarului la o astfel de procedură fiind nouă și neașteptată.

Asta nu mă împiedică totuși să vă felicit din suflet pentru munca, determinarea și strădania care au marcat parcursul vostru de până acum.

Pentru fiecare dintre voi se încheie o perioadă irepetabilă. Una la care, de-a lungul vieții, veți mai dori să vă întoarceți. Însuși acest moment, al absolvirii, este unic, pentru că el marchează nu doar un final de etapă, ci și debutul vieții voastre de adulți.

Vă doresc tuturor să fiți inspirați în a vă alege drumul care să vă aducă împlinire, care să vă favorizeze performanța, care să vă deschidă porțile spre cunoaștere, spre realizare profesională. Indiferent ce veți alege, nu uitați să prețuiți ideea de familie și să fiți oameni.

Sunt convins că Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”, de care vă despărțiți astăzi, prin cadrele didactice de mare valoare care îl slujesc, v-a sădit în minte și în suflet fermenții necesari unui viitor de succes.

Fiți mândri pentru privilegiul pe care l-ați obținut prin propriile voastre merite, de a absolvi unul dintre cele mai vechi licee pedagogice din țară: al doilea apărut în Moldova și al șaselea în Principatele Române.

Este școala pe care și-a dorit-o, pentru noi, bârlădenii, inimosul dascăl Ioan Popescu. A înființat-o în 1870, iar rezultatele excelente ale generațiilor care s-au format aici, printre care vă numărați și voi, nu au făcut decât să confirme că strădania ilustrului profesor nu a fost în zadar.

Deși era venit din Ardeal, Ioan Popescu a găsit la Bârlad acel ceva care l-a făcut să nu mai plece. Nădăjduiesc că, asemeni lui, și voi, dragi tineri, după perioada de studii, să vă întoarceți în Bârladul care v-a dat aripi spre viață. Acest ACASĂ pe care ne străduim să-l facem modern, primitor și frumos, vă așteaptă cu brațele deschise, cu răbdare și cu certitudinea că voi veți putea face mai mult și mai bine decât noi, cei de astăzi!

Felicitări vouă și dascălilor care v-au însoțit până în acest moment sublim din viața voastră! Mult succes!

Cu admirație,

Dumitru Boroș, primarul Municipiului Bârlad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *