INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor a avut loc la Pădureni

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor a avut loc la Pădureni

Comuna Pădureni a găzduit astăzi cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Fanfarelor, organizatori fiind Centrul Cultural Județean Vaslui, Consiliul Județean Vaslui și Primăria comunei Pădureni.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a 12 formații de fanfară, din care șase formații au fost de copii. Invitate la festival au fost fanfarele Chetriș Iași și Stamate din Suceava.

Startul a fost dat de parada fanfarelor, primarul Temistocle Diaconu întâmpinându-i pe membrii formațiilor cu tradiționalul colac.

„Felicit toate formațiile prezente la Pădureni și le așteptăm anul viitor la o altă ediție organizată aici, dar într-un alt decor, fiindcă vom inaugura un teatru de vară modern. Investiția a fost aprobată și va fi finanțată cu fonduri europene și sperăm să începem lucrările în această toamnă, așa că la anul veți vedea alte condiții”, a spus Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni.

A urmat un adevărat maraton al muzicii de fanfară pe scena Teatrului de Vară din Pădureni, unde publicul a rezistat frigului până la final, aplaudându-i pe amfitrioni.

„Suntem la a cincea ediție consecutivă pe care o organizăm la Pădureni. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a festivalului, de la organizatori, până la instrumentiști, care au oferit momente de virtuozitate artistică, muzica de fanfară fiind un brand pentru județul nostru. Vom continua să organizăm acest festival și să promovăm muzica de fanfară, mai ales că apar noi generații, care vor duce mai departe tot ce înseamnă această tradiție”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, care a înmânat o Plachetă de Excelență primarului Temistocle Diaconu.

Din anul 2019, Centrul Cultural județean Vaslui oferă anual unui instrumentist din județ premiul „Romeo Talmaciu”.

„La această ediție, premiul în valoare de 4000 lei impozabili a fost acordat la doi tineri promițători din comuna Gârceni. Este vorba despre Alexandru David şi Mărgean Alberto, membri ai Fanfarei Slobozia Junior”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Cultural Județean Vaslui.

„Mă bucur nespus că nu l-ați uitat pe Romeo Talmaciu. Persoanele dragi niciodată nu pot fi uitate, cu atât mai mult dacă au ocupat un loc binemeritat în inima noastră. Le putem uita imaginea, glasul, chipul, dar ceea ce au făcut niciodată”, a completat Maricica Talmaciu, soția regretatului Romeo Talmaciu, fondatorul Fanfarei Rotaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *