INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ora Pământului 2023: Bârlad se alătură acestei manifestări

Ora Pământului 2023

Ora Pământului, (Earth Hour) are loc sâmbătă pe 25 martie 2023, în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 8.000 de orașe din mai mult de 195 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar din 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului”, instituţia subordonată Consiliului Județean Vaslui va organiza observaţii astronomice în stradă.

Pe 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30 va fi oprit iluminatul public.

Activitatea se va desfăşura în colaborare cu Colegiul Naţional „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, activitatea se va desfășura la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *