INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Povești de succes cu fonduri europene: Proiecte care au schimbat viața românilor, premiate astăzi de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Povești de succes cu fonduri europene: Proiecte care au schimbat viața românilor, premiate astăzi de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

În cadrul evenimentului au fost premiate proiecte de infrastructura de transport, gaze, apă și apă uzată, infrastructura de sănătate, digitalizare, modernizarea serviciilor publice, conservarea patrimoniului cultural, combaterea sărăciei și măsuri integrate destinate categoriilor vulnerabile.

Valoarea totală a proiectelor premiate astăzi este de 1,4 miliarde de euro.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene a premiat astăzi 14 proiecte de succes finanțate prin programele operaționale aferente perioadei de programare 2014 – 2020 în cadrul Galei ”România modernizată cu fonduri europene”. La eveniment au participat ministrul Marcel Ioan Boloș, secretarul de stat Andreea Anamaria Naggar, reprezentanți ai Autorităților de Management ale programelor operaționale și reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor beneficiare ale finanțărilor.

”Premiem astăzi lista de onoare a proiectelor finanțate prin programele operaționale, pe care le considerăm reprezentative pentru a ilustra potențialul de dezvoltare pe care fondurile europene îl aduc României. În acest moment, avem peste 23.000 de proiecte în derulare, diversificate din punctul de vedere al conținutului, cu un impact major pentru țară: atât investiții în infrastructură așteptate de toți românii, cât și proiecte sociale care vin în sprijinul categoriilor vulnerabile. De altfel, chiar în această perioadă pregătim încă o măsură de sprijin așteptată de milioane de români: mecanismul de compensare a prețului la energie. Pentru perioada 2021-2027 dispunem de un buget de 43 de miliarde de euro prin Politica de coeziune, iar obiectivul nostru este să avem deja apelurile pregătite încă de la debutul perioadei. De asemenea, vom continua simplificarea și debirocratizarea accesului la banii europeni, tocmai pentru a multiplica proiectele de succes precum cele pe care le premiem astăzi”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Proiectele premiate în cadrul Galei, în valoare totală de peste 1,4 miliarde de euro, au fost selectate de Autoritățile de Management și vizează domenii esențiale pentru dezvoltarea României precum infrastructura de transport, gaze, apă și apă uzată, infrastructura de sănătate, digitalizare, modernizarea serviciilor publice, conservarea patrimoniului cultural, combaterea sărăciei și măsuri integrate destinate categoriilor vulnerabile.

„Avem ocazia să premiem, în cursul evenimentului de astăzi, proiecte care au adus valoare în viața oamenilor și a comunităților și vreau să îi felicit pe beneficiarii acestor finanțări pentru modul în care au știut să folosească oportunitățile oferite de banii europeni pentru a crea povești de succes. Ne-am propus să oferim beneficiarilor predictibilitate în ceea ce privește apelurile de proiecte și să îi sprijinim în continuare prin echipele autorităților de management pentru a dezvolta proiecte valoroase”, a declarat secretarul de stat Andreea Anamaria Naggar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *