INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Dumitru Boroș a semnat contractul de finanțare privind achiziționarea autobuzelor electrice pentru ruta Bârlad-Zorleni

Primarul Dumitru Boroș a semnat contractul de finanțare privind achiziționarea autobuzelor electrice pentru ruta Bârlad-Zorleni

Vineri, 18 noiembrie, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare privind achiziționarea a trei autobuze electrice pentru ruta Bârlad – Zorleni.

In valoare de 8.540.982 lei, investiția va fi finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Cele trei autobuze electrice vor efectua curse din stația Gară Bârlad și până la Simila. Practic, traseul 1 nu va mai avea capătul de linie la IRB, ci în localitatea Simila.

”Acest proiect a fost posibil și datorită conducerii Primăriei Zorleni, căreia îi mulțumim. Între cele două instituții a fost încheiat un parteneriat ce va prinde tot mai mult contur și care va viza și alte direcții de creștere a calității vieții cetățenilor. Fiecare comună învecinată Bârladului se află în zona noastră de interes pentru că, deși sunt UAT-uri diferite, viețile oamenilor se interconectează în foarte multe domenii.

Bârladul a intrat astfel într-o nouă etapă de dezvoltare. Proiectele depuse în prima etapă, la care eu și echipa mea din Primăria Bârlad am muncit încă din 2016, se află în desfășurare. Au primit finanțare, iar implementarea lor, deși acum produce deranj și disconfort, ne va oferi roadele pe care le vom culege atât noi, cât și copiii și nepoții noștri.

Vorbim de noi rețele de apă, de canalizare, asfaltarea străzilor, parcări, parcuri, grădinițe, creșe, policlinică nouă, spital de copii refăcut, implementarea iluminatului inteligent, reabilitarea Grădinii Publice și multe altele pe care bârlădenii le-au văzut sau urmează să le vadă.

Acum, privim la orizont către o nouă treaptă. Lucram la o a doua serie de proiecte de dezvoltare pentru că Bârladul are de recuperat decalaje serioase. Nu avem timp de pierdut, Bârladul are nevoie de modernizare, în ciuda celor care aduc în spațiul public informații eronate. Rezultatele muncii echipei din Primăria Bârlad se vor vedea în curând!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *