INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Proiectele pe care municipalitatea Bârlad le are în vedere pentru persoanele vârstnice

Proiectele pe care municipalitatea Bârlad le are în vedere pentru persoanele vârstnice

Ca urmare a întrebărilor nenumărate din partea pensionarilor, precum și a aparținătorilor acestora, în legătură cu proiectele pe care municipalitatea le are în vedere pentru persoanele vârstnice, întrebări care i-au fost adresate primarului Dumitru Boroș inclusiv la Nunta de Aur, când au fost sărbătorite cuplurile cu 50 de ani de căsătorie, revenim cu o informare detaliată pe marginea acestui subiect.

În luna iunie, a fost aprobată documentația pentru obiectivul de investiții „Centru de zi pentru persoane vârstnice”, după ce Bârladul a reușit să se califice pentru o finanțare europeană în valoare de peste 3,4 milioane lei, aprobată la începutul anului trecut.

Viitorul centru de zi va fi amenajat pe strada Nicolae Tonitza (zona Stadion), pe locul unei foste centrale termice, clădire care se află de mulți ani într-o avansată stare de degradare.

Va avea o suprafață de 343 mp și va putea fi utilizat zilnic de un număr de 80 de persoane, la dispoziția cărora va exista un personal format din 10 angajați.

Vârstnicii vor beneficia de servicii sociale, medicale, psihologice, menite să răspundă nevoilor individuale și de grup, în vederea prevenirii și depășirii unor situații de dificultate.

”Am fost întrebat, în câteva ocazii, dacă acest centru nu va fi dedicat pensionarilor așa zis «de lux». Tocmai asta este important: am dorit un centru pentru vârstnicii singuri sau marginalizați, pentru ca activitățile de care vor avea parte aici să contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor.

Bârlădenii aflați în aceste situații se vor putea bucura de socializare, de evenimente culturale, de activități de divertisment.

Aici vor găsi condiții de a participa la jocuri de societate, gimnastică, dans, activități de creație, vor beneficia de consiliere etc.

Este un proiect la care am ținut foarte mult și, sincer, am avut emoții mari cât timp a fost în evaluare la Agenția Regională de Dezvoltare Nord – Est”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

În scurt timp, licitația pentru execuția lucrărilor de construcție a centrului va fi publicată pe SEAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *