INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Secretarul de stat George Niculescu participă la cea de-a noua ediție a Forumului de Securitate, organizat la Varșovia

Secretarul de stat George Niculescu participă la cea de-a noua ediție a Forumului de Securitate, organizat la Varșovia

”Am participat astăzi la deschiderea celei de-a noua ediții a Forumului de Securitate Varșovia, una dintre cele mai bune platforme pentru discuții directe și schimburi de opinii pe scena principală și în formate de discuții închise.

Organizat în perioada 4-5 octombrie 2022, la Varșovia, WSF2022 reprezintă o oportunitate pentru reprezentanții autorităților de stat, ai organizațiilor internaționale și ai ONG-urilor de a se întâlni cu omologii lor din Ucraina.

Tema Forumului din acest an a reprezentat o șanșă pentru concluzii și analize constructive după mai mult de 200 de zile de agresiune rusă împotriva Ucrainei.

Plecând de la obiectivul principal al WSF2022 și anume acela de a găsi soluții și propuneri care să sprijine Kievul în lupta sa împotriva agresorului, am participat la panelul ministerial moderat de fostul ministru polonez pentru climă și mediu, Michał Kurtyka, pe tema provocărilor și implicațiilor pentru Europa după 24 Februarie pe tema decarbonozării și diversificării surselor de aprovizionare cu energie.

Agresiunea rusă a arătat că energia este o componentă a securității și o industrie strategică pentru orice stat suveran.

Pentru prima dată în istoria WSF a existat un bloc tematic dedicat energiei la care am avut onoarea de a împărtăși gânduri și de a mă regăsi în obiective comune alături de ministrul lituanian al energiei Dainius Kreivys și ministrul estonian al afacerilor economice și infrastructurii Riina Sikkut. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc E.S Ambasadorul Cosmin Onisii pentru suportul acordat pe parcursul evenimentului”, a transmis George Niculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *