INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Revolut își mută sediul în Canary Wharf, Londra: Un pas strategic în așteptarea licenței bancare în Marea Britanie

revolut

Într-o mișcare strategică semnificativă, compania britanică de tehnologie financiară Revolut a anunțat joi că intenționează să-și mute sediul oficial din Londra în Canary Wharf, principalul district financiar al orașului. Acest anunț vine în contextul în care Revolut așteaptă licența bancară în Marea Britanie, un pas esențial pentru extinderea sa în domeniul serviciilor financiare, conform CNBC.

Noua casă în Canary Wharf

Revolut își va muta sediul global în clădirea YY London din centrul Canary Wharf, unde a încheiat un contract de închiriere pe 10 ani. Aceasta mutare va crește amprenta birourilor companiei cu 40%, ajungând la un spațiu total de 113.000 de metri pătrați și ocupând patru etaje ale clădirii.

În plus, Revolut intenționează să afișeze logo-ul său prin două semne pe părțile laterale ale noii clădiri, imitând astfel tendința băncilor tradiționale, cum ar fi HSBC, Barclays și Citigroup. Cu toate acestea, aceste semne rămân supuse autorizării.

Contextul schimbării

Această decizie vine în momentul în care HSBC a anunțat că își va muta sediul central mondial din turnul său de 45 de etaje din Canary Wharf până în 2027, când va expira contractul de închiriere actual. HSBC a declarat că va reduce spațiul de birouri cu aproape 40% la nivel global, pentru a reduce costurile și a răspunde tendinței de muncă hibridă.

Canary Wharf este cunoscut ca principalul district financiar al Londrei, găzduind multe dintre cele mai mari bănci, asigurători și alte instituții financiare din lume. Astfel, mutarea Revolut în acest cartier simbolizează o întărire a angajamentului său față de piața britanică.

Așteptarea licenței bancare

Anunțul Revolut vine în contextul în care startup-ul bancar digital așteaptă să afle rezultatul cererii sale pentru o licență bancară în Regatul Unit, care i-ar permite să lanseze produse de creditare, cum ar fi cardurile de credit și împrumuturile personale. Din 2021, compania așteaptă undă verde de la autoritățile de reglementare ale orașului, inclusiv Banca Angliei și Autoritatea de Conduită Financiară.

Francesca Carlesi, CEO al afacerii Revolut în Marea Britanie, a declarat într-o declarație de presă: „Acest nou sediu central întărește angajamentul nostru față de Marea Britanie, țara noastră de origine, creând în același timp bazele pentru a susține creșterea viitoare”.

Critici la adresa mediului de reglementare

Cofondatorii Revolut, Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko – directorul general global al companiei și, respectiv, directorul tehnologic al companiei – au criticat anterior Marea Britanie pentru că are un mediu de reglementare pe care l-au caracterizat ca fiind prea birocratic. Cu toate acestea, mutarea sediului în Canary Wharf subliniază dorința companiei de a rămâne un jucător important pe piața britanică și de a depăși provocările legate de reglementare.

Creșterea forței de muncă și abordarea muncii hibride

Revolut s-a angajat anterior să-și crească forța de muncă globală cu 40% în 2024, demonstrând ambiția sa de expansiune continuă. În prezent, compania are peste 9 milioane de clienți în Regatul Unit, subliniind importanța pieței britanice în strategia sa globală.

Decizia de a muta sediul vine într-un moment în care angajatorii din întreaga lume dezbat modalități de a-și convinge angajații să revină la birou, în urma trecerii pe scară largă la munca la distanță, declanșată de pandemia Covid-19. Revolut a declarat că va susține abordarea de la distanță, permițând angajaților săi să lucreze de acasă, dar încurajându-i să vină la birou pentru interacțiuni valoroase în persoană.

Implicațiile mutării sediului

Mutarea sediului Revolut în Canary Wharf nu este doar o schimbare de adresă este o mișcare strategică menită să consolideze prezența companiei pe piața financiară britanică și să susțină planurile sale de expansiune. Clădirea YY London, cu spațiile sale moderne și locația sa centrală, oferă cadrul ideal pentru ca Revolut să continue să inoveze și să se dezvolte.

În plus, prin mutarea în Canary Wharf, Revolut se alătură altor instituții financiare de renume, subliniind astfel statutul său de jucător major în industria fintech. Această decizie poate fi văzută și ca un răspuns la provocările și oportunitățile post-pandemice, în care flexibilitatea și adaptabilitatea sunt cruciale pentru succesul pe termen lung.

Anunțul Revolut de a-și muta sediul în Canary Wharf este un semnal clar al angajamentului său față de piața britanică și al dorinței sale de a continua să crească și să inoveze. În timp ce compania așteaptă licența bancară în Marea Britanie, mutarea într-unul dintre cele mai prestigioase districte financiare din lume demonstrează ambiția sa de a deveni un lider global în domeniul tehnologiei financiare. Decizia de a încuraja munca hibridă reflectă, de asemenea, adaptabilitatea și angajamentul Revolut față de nevoile angajaților săi, pregătindu-se astfel pentru un viitor dinamic și inovator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *