INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Românii sunt invitați să economisească prin titluri de stat TEZAUR

Românii sunt invitați să economisească prin titluri de stat TEZAUR

Guvernul României anunță lansarea unei noi serii de titluri de stat TEZAUR, disponibile începând de luni, 10 iunie 2024. Această inițiativă vine în sprijinul persoanelor fizice care doresc să-și securizeze economiile într-un mod avantajos, oferind dobânzi anuale competitive de 6% pentru maturitățile de un an și 6,85% pentru cele de trei ani.

Modalități de subscriere și avantaje

Investitorii pot alege să subscrie titlurile în diverse moduri, adaptate nevoilor și accesibilității fiecăruia:

  1. Online, în perioada 10 iunie – 4 iulie 2024, prin intermediul platformei SPV a Trezoreriei Statului. Aici, investitorii pot deschide și administra conturi de subscriere, facilitându-se astfel procesul de achiziție și gestionare a investițiilor.
  2. Direct la unitățile Trezoreriei Statului, între 10 iunie și 5 iulie 2024, unde recent a fost implementată plata cu cardul POS, o noutate menită să simplifice procesul de plată.
  3. Prin intermediul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A., cu termene variate pentru mediul urban (până la 4 iulie) și rural (până la 3 iulie).

Aceste modalități diversificate de subscriere subliniază angajamentul statului de a facilita accesul la instrumente de economisire sigure și eficiente.

Declarații oficiale și perspective viitoare

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a evidențiat succesul programului TEZAUR, cu peste 140.000 de participanți și investiții cumulate de peste 6,5 miliarde de lei doar în anul 2024. „Această emisiune aduce o facilitate nouă – plata cu POS la unitățile de Trezorerie, și ne pregătim să lansăm și o aplicație pentru achizițiile online,” a spus Boloș. „Aceste îmbunătățiri sunt pași firești în direcția de a face instrumentul nostru de economisire și mai accesibil și apreciat de români.”

Noua ediție TEZAUR reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei care își doresc să-și asigure financiar viitorul, beneficiind de condiții de investiție transparente și dobânzi atractive. Această inițiativă confirmă angajamentul continuu al guvernului de a sprijini obiectivele financiare ale cetățenilor, promovând totodată stabilitatea și creșterea economică pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *