INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Guvernul României investește în antreprenoriat: Majorare de 2,5 miliarde lei la bugetul programului IMM Plus

Guvernul României investește în antreprenoriat: Majorare de 2,5 miliarde lei la bugetul programului IMM Plus

Guvernul României a aprobat recent o majorare substanțială a bugetului destinat Programului IMM Plus, cu o suplimentare de 2,5 miliarde de lei, ridicând astfel suma totală la aproximativ 15 miliarde de lei. Această decizie vine în urma propunerii Ministerului Finanțelor și răspunde direct nevoilor și solicitărilor antreprenorilor din țară.

Programul, destinat sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii, va beneficia de un plafon total al garanțiilor de stat majorat cu 2,22 miliarde de lei, ajungând la o valoare totală de 13,32 miliarde de lei. De asemenea, bugetul alocat granturilor a fost crescut cu peste 279,875 lei, atingând o valoare de 1,68 miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat: „Majorarea bugetului Programului IMM PLUS vine ca un răspuns firesc la solicitările antreprenorilor, care au manifestat un interes deosebit pentru accesarea programului.” Ministrul a subliniat importanța acestei inițiative, explicând că prin această suplimentare aproximativ 2000 de companii vor beneficia de sprijinul necesar pentru dezvoltare și investiții.

Instrumentele financiare oferite prin IMM Plus sunt esențiale pentru mediul de afaceri, oferind resursele necesare pentru dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă și stimularea inovației. „Guvernul rămâne un partener de încredere pentru antreprenori, susținându-i în eforturile lor de a contribui la creșterea economică sustenabilă a țării noastre,” a adăugat Boloș.

Această majorare bugetară este parte dintr-o strategie mai largă de susținere a sectorului privat, facilitând accesul la finanțare și reducând riscurile asociate, permițând companiilor să își extindă activitățile și să devină mai competitive pe piața internă și internațională.

Astfel, prin Programul IMM Plus, guvernul își reafirmă angajamentul de a promova antreprenoriatul și de a consolida economia națională, un pas vital în asigurarea unei creșteri economice robuste și incluzive în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *