INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

România își propune să dezvolte rapid industria de baterii prin angajamentul de a forma și recalifica 20.000 de lucrători

România își propune să dezvolte rapid industria de baterii prin angajamentul de a forma și recalifica 20.000 de lucrători

Florin Spătaru, Ministrul Economiei, alături de Sorin-Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației, au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere cu EIT InnoEnergy, care are ca scop dezvoltarea sectorului de baterii, inclusiv pentru recalificarea și perfecționarea talentelor, cu scopul de a atinge obiectivele europene și naționale în ceea ce privește clima și dezvoltarea economiei circulare. Demersul își propune accelerarea implicării României în lanțul valoric european al bateriilor prin intermediul mai multor inițiative coordonate de EIT InnoEnergy.

„Acest parteneriat este rezultatul consecvenței cu care am transmis, în ultimele şase luni, mesajul de a dezvolta în România capacități de producție, concomitent cu dezvoltarea cercetării, a inovării, a formării şi a reconversiei profesionale. Europa crește viteza de luare a deciziilor și de stabilire a parteneriatelor, iar România nu va sta deoparte şi va participa activ la masa rotundă a statelor europene puternice. Avem nevoie de susținere într-un parteneriat echilibrat bazat pe valori şi interese comune. Aşa vom evidenția România pe harta economică de interes a Europei”, a susținut Ministrul Economiei Florin Spătaru.

Colaborarea dintre statul român și EIT InnoEnergy vizează realizarea și implementarea unui strategii naționale pentru baterii, perfect aliniată la nevoile și oportunitățile lanțului valoric european. Strategia va stabili și activa ecosistemul românesc de baterii, promovând o dezvoltare accelerată a acestuia.

Memorandumul de Înțelegere urmărește crearea unei noi rețele de formare și educație care va perfecționa sau recalifica aproximativ 20.000 de persoane, în următorii patru ani, dat fiind deficitul de competențe existente în domeniul bateriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *