INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Tradițiile promovate cu succes la Ivănești

Tradițiile promovate cu succes la Ivănești

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a participat la o emisiune de televiziune în cadrul căreia au fost promovate tradițiile și folclorul din comuna Ivănești.

Momentele artistice au fost susținute de Ansamblul „Hora Ivăneștenilor”, un proiect de succes inițiat de primarul comunei Ivănești, Vasile Novac, copiii fiind șlefuiți artistic de maestrul coregraf Gigi Ilașcu și cunoscuta solistă de muzică populară, Silvia Ene.

„Județul Vaslui se remarcă la nivel național și internațional prin tradiții și obiceiuri, unele fiind de o unicitate aparte. Comuna Ivănești a devenit un pol important al folclorului românesc. Comuna este recunoscută peste tot în lume prin muzica da fanfară. De aici a apărut remarcabila fanfară de la Valea Mare. Nu mai vorbim de solista de muzică populară Silvia Ene. Felicit primarul comunei, Vasile Novac, pentru implicare în promovarea tradițiilor locale în rândul copiilor, iar ansamblul Hora Ivăneștenilor e o dovadă vie că folclorul autentic va fi promovat în continuare”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *