INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Washington-ul a decis: SUA sunt dispuse să permită accesul Rusiei la bazele militare din România și Polonia. Ce vor observa emisarii Moscovei

Washington-ul a decis: SUA sunt dispuse să permită accesul Rusiei la bazele militare din România și Polonia. Ce vor observa emisarii Moscovei

Statele Unite sunt dispuse să examineze posibilitatea de a le permite experţilor Rusiei ocazia de a se asigura că nu există rachete de croazieră Tomahawk la bazele NATO din România și din Polonia, transmite Agenţia de presă Bloomberg.

Potrivit unor surse bine informate, citate de agenție, Administrația președintelui american, Joe Biden, a informat Kremlinul că este dispusă să examineze posibilitatea de a le oferi experţilor din Federația Rusă oportunitatea de a verifica absența rachetelor de croazieră ofensive Tomahawk la bazele NATO de apărare antirachetă din România și din Polonia.

Se menţionează că, în acest mod, Statele Unite vor să spulbere îndoielile şi temerile Moscovei potrivit cărora rachete Tomahawk ar putea fi folosite pentru a ataca Rusia.

După cum a precizat unul dintre interlocutorii agenţiei de presă, la o înțelegere în acest sens se va ajunge doar în urma unor discuții purtate cu aliații, în special cu cei din Polonia și din România.

În același timp, potrivit sursei citate de agenţie, Statele Unite așteaptă ca Rusia să ofere un răspuns similar şi informații similare despre unele baze rusești, unde este amplasat armament sol-sol.

Rusia a transmis o scrisoare-ultimatum către SUA în mijlocul crizei ucrainene, în care cerea, printre altele, transparență în privința bazelor NATO din România și Polonia.

sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *