INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

17 Noiembrie – Ziua Internațională a Elevului și Studentului

Ziua Internațională a Elevului și Studentului

Într-o perioadă în care educația este un subiect atât de intens dezbătut, în care elevii și studenții nu se mai pot bucura de normalitatea de altă dată, avem o zi diferită de 17 Noiembrie care a fost numită ”Ziua Internațională a Elevului și Studentului”. În anii trecuți erau organizate evenimente ale asociațiilor studențești, întâlniri între profesori și elevi, dar și conferințe la care erau dezbătute cele mai importante teme de educație. Anul acesta toată activitatea se mută în mediul online, acolo unde principalele subiecte sunt nemulțumirile elevilor și ale studenților despre modul de învățare actual.

În anii trecuți erau invitați mai mulți tineri-elevi și studenți, la Palatul Cotroceni, la o serie de dezbateri referitoare la sistemul educațional din țara noastră. La aceste evenimente participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Monica Anisie, ministrul Educației – mesaj pentru elevii și studenții români

Ziua Internaţională a Elevului şi Studentului e momentul oportun să îi sărbătorim pe toţi cei care reprezintă viitorul României, elevi şi studenţi care învaţă, cu o maturitate şi o asumare demne de toată admiraţia, să se adapteze unor schimbări bruşte de viaţă. Pot spune că generaţia actuală constituie un exemplu de adaptare pentru noi, părinţii şi profesorii, la noua realitate; este unică prin potenţialul său de a îşi dezvolta un de abilităţi care să o ajute să facă faţă cu succes provocărilor viitorului

– a scris, într-o postare pe pagina de FaceBook, Monica Anisie, ministrul Educației

Tot astăzi, 17 Noiembrie, se stingea din viață, în anul 1947, Emil Racoviță, biolog român și fondatorul primului institut de peologie din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.