INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Copiii din Bârlad descoperă farmecul vieții la țară într-o excursie educativă la Ferma de la Coadă

Copiii din Bârlad descoperă farmecul vieții la țară într-o excursie educativă la Ferma de la Coadă

O zi plină de zâmbete, învățătură și jocuri sub soarele strălucitor al începutului de vară a așteptat astăzi grupul de copii de la Centrul de Zi de Consiliere și Sprijin Părinți și Copil din cadrul CSC Neculai Roșca Codreanu, care au participat la o excursie de o zi la Ferma de la Coadă, situată în pitorescul județ Brăila.

Excursia a avut ca scop principal familiarizarea copiilor cu viața la fermă și lumea animalelor domestice. Participanții, însoțiți de educatori și voluntari, au avut ocazia să se întâlnească de aproape cu vaci, oi, cai și alte animale, să învețe despre îngrijirea acestora și să participe la activități educative care să îi introducă în secretul unei ferme funcționale.

„Este o oportunitate minunată pentru copii să vadă și să înțeleagă de unde vine mâncarea pe care o consumăm, să cunoască muncă și dedicarea fermierilor și să dezvolte un respect profund pentru natură și animale,” a declarat unul dintre organizatorii excursiei.

Pe lângă aspectul educativ, ziua a fost completată de o serie de jocuri de echipă și individuale, concepute să stimuleze cooperarea, creativitatea și spiritul de aventură al copiilor. De la alergatul în saci până la „vânătoarea de comori” în natură, activitățile au fost gândite să îmbine învățarea cu distracția, într-un cadru natural stimulant.

„A fost o zi superbă, plină de râsete și voie bună. Copiii au fost încântați să petreacă timp în natură și să se joace împreună. Este o experiență pe care o să o repetăm cu siguranță,” a adăugat coordonatorul centrului, vizibil mulțumit de succesul excursiei.

Evenimentul de la Ferma de la Coadă se înscrie într-o serie de inițiative educative ale Centrului de Zi din Bârlad, menite să ofere copiilor experiențe variate și să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă. Aceste activități sunt esențiale în complementarea educației formale și în promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *